Читај ми!

Помоћ Организације за храну УН након поплава

Министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички разговарала је са регионалним представником Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација Михаилом Рахмањином о помоћи коју ће та организација пружити у санацији штете од мајских поплава.

Наглашено је да се мора извршити процена стања у ком се налазе штале и амбари и да се изврши додатна дезинфекција уколико је то потребно или рушење и поновна градња, ако дезинфекција није имала ефекта.

Поновна градња би, у том случају, требало да буде на нивоу изнад у односу на период пре поплава, као врста превентиве у случају евентуалних будућих непогода, наводи се у саопштењу из кабинета Кори Удовички, преноси Фонет.

Наглашено је да је фокус помоћи ФАО усмерен на мале фарме и домаћинства, а не на велике комерцијалне произвођаче.

Планирано је да се расподела добара обавља кроз систем ваучера или физичком дистрибуцијом, а министарка Удовички предложила је да ваучери гласе на име доносиоца, како би се спречила евентуална злоупотреба.

Саговорници су се сложили да је, ради заштите локалне економије, препоручљиво да су добра која ће бити расподељена, произведена у Србији, наводи се у саопштењу.

Представници ФАО дошли су у Србију на позив Владе Србије, а теренским обиласцима стручног тима извршиће се детаљна анализа и предложиће се мере из њихове сфере.

Помоћ ФАО реализоваће се на краткорочном нивоу у виду сточне хране и вакцинације животиња, где је то потребно.

На средњорочном и дугорочном нивоу, помоћ ће се односити највише на наредну сетву, због доприноса у следећој години на припреме и заштиту усева од падавина и хладноће, као и на санације клизишта, уз подршку локалног становништва и пољопривредног сектора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару