Читај ми!

Гашић задовољан пословањем Првог партизана

Министар одбране Братислав Гашић је, током посете фабрици муниције Први партизан у Ужицу, рекао је да је та фабрика носилац наменске индустрије у Србији, али и истиче да то не значи да ова фабрика не може још боље да послује.

Задовољан сам резултатима пословања Првог партизана у последњих пет година, али може и боље у циљу већег промета и већег запошљавања Ужичана, рекао је Гашић, преноси Танјуг.

Гашић је негирао да је у Ужице дошао да разговара о смени досадашњег генералног директора Првог партизана Добросава Андрића.

Наглашава да, ако је интерес Владе да се он смени, не би му уговор био продужен још шест месеци.

"Поновљени конкурс за генералног директора биће расписан за највише три месеца. Статут је промењен и усаглашен са законом, а надзорни одбор ће одабрати онога ко буде могао својим моралним и другим квалитетима, али и имовином да гарантује да ће радници имати редовне плате", нагласио је Гашић.

Добросав Андрић је већ 16 година генерални директор Првог партизана и има подршку више од 90 одсто од 1.500 запослених радника да остане на тој функцији.

Конкурс за новог директора, који је био расписан пре неколико месеци, поништен је.

Говорећи о плановима одбрамбене индустрије Србије министар Гашић је истакао да је она била запостављена од 2000. до 2012. године и да у наредне три године следи стабилизација у овој области.

"Учинићемо све да ваљевски Крушик поново постане успешна фирма, а велики је проблем што смо због лоших приватизација изгубили велики број радних места", подсећа Гашић.

"Оно на шта смо поносни је интелектуална својина и то је нада за будућност свих фабрика наменске индустрије у Србији," закључио је министар после посете Првом партизану у Ужицу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару