Читај ми!

Војводина, трошкови одбране од поплава 300 милиона динара

Трошкови одбране од поплава у Војводини, према проценама, износе око 300 милиона динара, а још око 800 милиона биће потребно за ремонт црпних станица и репарацију оштећених насипа, рекао је командант Покрајинског штаба за ванредне ситуације Горан Јешић.

На седници Покрајинског штаба, на којој су сумиране активности протеклих месец дана и размотрена питања трошкова одбране од поплава и обезбеђивања средстава за њихово покривање, Јешић је нагласио да би та додатна финансијска средства требало да буду обезбеђена у наредних неколико месеци.

Како је наведено у саопштењу Бироа Покрајинске владе за односе с јавношћу, које преноси Танјуг, Јешић је истакао да је за успешну одбрану Срема од поплава пре свега заслужна струка, односно Јавно водопривредно предузеће "Воде Војводине" и друге водопривредне организације.

Изузетан допринос дала је и организација Црвеног крста, али и сами грађани угрожених подручја и добровољци, речено је на седници.

Покрајинска влада пружала је логистичку подршку, па је тако само преко Дирекције за робне резерве угроженим подручјима достављено око 250 тона различите робе, а посебан допринос дало је и Јавно предузеће "Војводинашуме", које је уступило своју тешку механизацију.

Директорка "Војводинашума" Марта Такач напоменула је да је још поплављено 23.000 хектара моровићких шума и да су у поплавама уништени расадници нарочито младог храста и ограде око ловишта.

Највећи проблем, додала је она, сад је најезда комараца која проузрокује угинућа подмлатка дивљачи.

Покрајински штаб ће, како је истакнуто, у сарадњи са надлежним републичким стручним тимовима учествовати у решавању проблема најезде комараца, јер су с тим суочена сва поплављена подручја.

Покрајинска влада је најавила да ће учествовати у обнови села Јамене, јединог које је поплављено у Срему, а то ће учинити након процене штете, коју обављају стручне екипе из Републике.

У међувремену ће се, преко Дирекције за робне резерве, становницима Јамене, Вишњићева и Моровића достављати потребне намирнице и обезбедити храна за узгој пилића, наведено је у саопштењу.

Начелник Покрајинског штаба за ванредне ситуације Ђорђе Бабић позитивно је оценио рад тог штаба и рекао да је успех у реаговањима у ванредним ситуацијама могућ само ако се редовно улаже и ако се ради синхронизовано и стручно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару