Читај ми!

Обреновац на корак од укидања ванредне ситуације

Министар одбране Братислав Гашић каже за РТС да постоји могућност да ових дана буде укинута ванредна ситуација у Обреновцу, али да се ипак на три најугроженија насеља обрати посебна пажња. До краја дана већи део Обреновца требало би да добије струју, а Гашић очекује да проради и колектор за канализацију.

Гостујући у Дневнику РТС-а, министар Гашић је најавио да ће премијеру Александру Вучићу предложити укидање ванредне ситуације на територији Обреновца, али напомиње да војска остаје у том граду.

"И по укидању ванредне ситуације остајемо са грађанима Обреновца, нећемо да се повучемо", поручио је Гашић и напоменуо да ће дужности војника који остају бити измењене.

Објаснио је да ће, уместо рашчишћавања терена и изношења смећа, војска сада рашчишћавати остатке урушених кућа.

Гашић подсећа да је са улица Обреновца до сада уклоњено више од 22.000 тона кабастог смећа, али истиче да су у неким деловима града морали више пута да раде исти посао.

Наиме, тамо где је покућство било потпуно уништено, грађани нису журили да се врате, па су накнадно избацивали намештај на већ очишћене и дезинфиковане улице. 

Министар одбране напомиње да ће за потпуну нормализацију живота у Обреновцу бити потребно много рада и напора.

Очекује да до краја дана 95 одсто града добије струју и подсеће да су још две трафостанице под водом.

Када је о нормализацији снабдевања пијаћом водом реч, Гашић каже да је потребно време да се прочисти систем у који је, због дезинфекције, убачена велика количина хлора.

На питање ко ће сносити одговорност за оно што се догодило у Обреновцу, Гашић је рекао да то није његов посао и да је сада све на тужилаштву.

Истиче, међутим, да "свако ко има и грам одговорности, а на својој души носи и један живот, треба да буде процесуиран".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи