Читај ми!

Милијарду динара за поплављене

Влада ће на сутрашњој седници усвојити одлуку о издвајању милијарду динара за помоћ подручјима настрадалим од поплава, рекао премијер Александар Вучић, истакавши да очекује да ће изградња уништених и оштећених кућа почети за десетак дана.

Вучић је на конференцији за новинаре у Влади Србије рекао да ће та помоћ ићи највећим делом кроз Фонд за развој, да је са привредницима договорено да се обезбеде најбољи могући услови као и да ће путеви бити изграђени у датом року до 1. октобра, преноси Танјуг.

Такође, постављаће се табле докле је стигла изградња, који су рокови колико је средстава утрошено и одакле.

Како је навео, проблем је готово никаква привредна активност у Крупњу и Обреновцу.

Вучић је додао да што се хуманитарне помоћи тиче постоје процедуре које успоравају коришћење те помоћи али и да оне јесу ту како би се спречила пљачка и како не би нестао ниједан једини динар.

Премијер је подвукао да се ради на томе да се тај процес убрза и навео да су управо те процедуре разлог што до сада није "забоден ашов" за изградњу кућа али и додао да очекује да ће са том градњом почети за 10 до 15 дана.

Према његовим речима, ту треба спровести тендере и другу процедуру и да ће се све радити транспарентно као и да ниједан динар од помоћи није до сада потрошен.

"Све оно што се сада ради, финансира се из текућег новца", додао је премијер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи