Читај ми!

Векић: Ускоро решење за листе чекања

До краја ове или почетка следеће недеље новоименовани координатори изаћи ће са идејним решењем проблема листа чекања, рекао је државни секретар у Министарству здравља Берислав Векић.

Векић је гостујући на РТС-у навео да је прошле среде именована прва група од 13 координатора.

"Очекујемо до краја ове или почетка следеће недеље изађу са јасним идејама како они виде решење проблема са листама чекања", рекао је Векић гостујући на РТС-у.

Векић је подсетио да је министар именовао прву групу координатора коју чине врхунски стручњаци, а чији ће задатак бити да својим програмима реше нагомилане проблеме у здравству кроз националну здравствену стратегију.

"Већ следеће недеље министар планира да јавност упозна са новим координаторима", најавио је Векић.

Рекао је и да је лоша расподела лекара у Србији већи проблем од недостатка кадрова, али и нагласио да ће рационалном расподелом стручних кадрова министарство успети да заврши започети план попуне одређених специјализација.

Он је, међутим, рекао и да Србији недостају одређене специјализације, попут педијатара, радиолога, анестезиолога, патолога.

"Ми ћемо највероватније са Изменама и допунама закона о здравственој заштити укинути након приправничког стажа обавезне две године клиничке праксе, тако да ће након завршетка факултета и положеног државног испита наши млади лекари имати могућност да одмах оду на специјализацију управо из ових дефицитарних грана", објаснио је Векић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи