Читај ми!

Грдица, тужба јер није било упозорења о поплави

Мештани насеља Грдица поднели Основном суда у Краљеву тужбу против Н. Н. лица због необавешавања о наиласку поплавног таласа и штете коју им је нанела Западна Морава.

Петицију са 325 потписа мештана краљевачког насеља Грдица и тужбу против Н. Н. лица поднео је данас Основном суду у Краљеву председник Месне заједнице Грдица Раде Ерац

"Тражимо утврђивање кривичне одговорности за неупозоравање од поплавног таласа који је за 15 минута направио огромну штету мештанима овог насеља", каже Ерац и наглашава да да су на време упозорени штета би била далеко мања.

"Евакуисали бисмо децу и старе, склонили бисмо шта се склонити може, а могла је бар стока да се измести, да се склоне аутомобили. Овако је страдало готово све", објашњава председник МЗ Грдица.

У тужби се наводи да су им из градског Штаба за ванредне ситуације све време говорили да имају информацију о максималном подизању нивоа Западне Мораве од 40 центиметара, а да је он достигао ниво од два метра.

У захтеву за утврђивање одговорности, који је потписало 325 најугроженијих мештана Грдице, тужба је поднета против Н. Н. лица.

Пре две недеље председници 43 од 68 Месних заједница са краљевачког подручја затражили су и оставку градоначелника Краљева због неадекватног реаговања у време мајских поплава.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи