Читај ми!

Емирати граде куће угроженима у Убу

Директор Канцеларије за обнову и помоћ поплављеним подручјима и амбасадор Уједињених Арапских Емирата уручили су пакете с прехрамбеном робом и кућном хемијом за 25 најугроженијих породица у Убу.

То је део донације хуманитарне фондације "Калифа бин Зајед ел Нахјан". Иначе, Емирати су обезбедили додатних 1,3 милиона евра помоћи Србији.

Уместо аутомобила пре двадесетак дана улицама Уба текла је вода. Највећу штету у тој општини нанела је пољоприведницима.

"Вода је дословце све однела, можда је остало пар струкова паприке", каже мештанка Уба која живи од пољопривреде.

Мештани Уба до сада су пријавили две милијарде динара штете. Осим засутих њива оштећено је и 12 мостова и око 1.500 домова.

"Ми ћемо саградити 40 до 50 кућа. Почињемо ускоро и надам се да ћемо завршити у наредна три месеца", каже амбасадор УАЕ у Србији Џума Рашид Сејф ел Дахери.

Директор Канцеларије за помоћ поплављеним подручјима Марко Благојевић каже да до помоћи води унапред утврђени процес који се одвија под одређеним прописима и стандардима.

"Добро је што у овом тренутку постоји помоћ Емирата. Начин на који смо ми помоћ добили је врло јасан знак да ту помоћ коју добијамо од срца", додаје Благојевић.

Тамнава и Уб не плаве овај крај први пут, па је због тога 2013. рађено на регулацији речних токова. Ипак, за количину воде коју су нанеле овогодишње поплаве - није било решења.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи