Паневропски конгрес војне медицине

У Дому Гарде на Топчидеру почео је трећи паневропски конгрес војне медицине у чијем раду учествују представници више од 30 држава.

Конгрес је отворио министар одбране Србије Братислав Гашић, нагласивши значај скупа за унапређење области војне медицине по којој је Србија добро позната у региону и у свету.

Он је нагласио да Београд, који је домаћин скупа, има задовољство и част да окупи велики број званица, али уједно и обавезу да конгрес оствари циљ и донесе резултате у области на коју је Министарство одбране Србије изузетно поносно, као што је војна медицина.

Гашић је нагласио да Министарство одбране Србије поносно негује област војне медицине, са Војно-медицинском академијом "која је перјаница војног здравства и препознатљив бренд, не само у региону, већ шире".

Према његовим речима, суштина сваког бренда је квалитет, а квалитет војног здравства представљају војно-медицински стручњаци различитих профила, који су и наши амбасадори здравља у свету.

Гашић је нагласио и да је учешће припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама незамисливо без ангажовања припадника војног здравства "што се показало изузетно корисним, како за наше стручњаке, тако и за кориснике услуга".

"Наставићемо да негујемо успостављени тренд позитивне енергије и у будућности, а остварени резултати у лечењу пацијената по највишим стандарима светске медицинске струке, сјајни резултати научно-истраживачког рада, као и улагање у будућност војне медицине школовањем кадра, биће нам подстрек и мотивација", рекао је Гашић.

Према његовим речима, теме конгреса у које спадају ратна хирургија, истраживања у области трауме и сепсе, ментално здравље, региону Балкана су блиске и познате због времена и догађаја иза нас.

Он је подсетио да су војно-медицински стручњаци из Србије, нажалост, имали прилику да се у областима о којима ће бити речи на конгресу, усаврше у непосредним животним ситуацијима, у временима иза нас.

Трећи паневропски конгрес војне медицине трајаће до 6. јуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару