Читај ми!

Блокирана новосадска железничка станица

Радници предузећа "Нега кола" ненајављено су јутрос у осам сати блокирали и железничку станицу Нови Сад и онемогућили саобраћај возова у овом граду, саопштиле су "Железнице Србије". Одблокирана железничка станица "Београд".

Осам радника "Неге кола", колико их ради у Новом Саду, блокирали су у станици међународни воз "Авала" и још један пословни воз, али су стручне службе Железница Србије успеле да организују саобраћај ових возова алтернативним градским пругама, након чега су наставили путовање уз закашњење од тридесетак минута, јавља Танјуг.

У међувремену, радници "Неге кола" прекинули су око 17 сати блокаду колосека на Железницкој станици "Београд" и пруге Земун-Земун Поље , пошто су је блокирали јуче у 8.50 часова.

Они су пруге блокирали у оквиру својих социјалних протеста због неисплаћених априлских зарада.

"Железнице Србије" још једном су упозориле да је неприхватљиво било какво блокирање железничких пруга и прекид саобраћаја у оквиру било каквих протеста, јер се на тај начин угрожава безбедност саобраћаја, а железници и држави наносе велики губици и ненадокнадива штета.

Возови београдске градске железнице БГ Воз јутрос су саобраћали само на релацији Земун - Панчевачки мост, а изостајали су на деоници Батајница - Земун. Неколико полазака је било отказано.

У оквиру радикализације протеста, радници "Неге кола" су током ноћи покушали да блокирају и железнички депо за одржавање возних средстава у Земуну, како би онемогућили јутарње поласке железничких композиција из главног града.

"Нега кола" је предузеће чији је оснивач држава и које је пре десетак година било у саставу српских железница, али су тада оснивачка права пренета на Владу Србије.

Ради се о предузећу, односно другом правном лицу које није у саставу Железница Србије, а за потребе српских железница у највећој мери обавља послове чишћења и прања путничких вагона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару