Читај ми!

У Обреновцу проблеми због фекалних вода

У неколико обреновачких насеља, због проблема са канализацијом и појавом фекалне воде данас је препоручено грађанима да у наредних 72 сата не обилазе своју имовину.

У том градићу који су пре више од две седмице захватио разорне поплаве, ситуација се полако нормализује а највећи проблем, уз канализацију, представља одношење великих количина ствари које је поплава претворила у ђубре, јавља Танјуг.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић каже да у неколико насеља због тога што имају фекалне воде није препоручљиво да се у њима борави у наредних сигурно 72 сата.

Чучковић је апеловао на грађане да не долазе и избацују ствари из кућа и других објеката "јер тај простор мора да се од стране министарства здравља третира адекватном хемијским третманом".

"У насељу Браће Југовић, пошто је дубља вода, још увек постоје угинуле животиње...од паса и мачака, пилића...и то третирамо сутра јер мора да се повуче вода да би могло да се приђе и да се све што је угинуло однесе", рекао је Чучковић.

Према његовим речима, паралелно ће се вршити одношење мртвих животиња и третирање подручја хемијским препаратима од стране служби Министарства здравља.

"То су насеља Шливице, Браће Југовић у Дудовима , улица Аце Симовића до Савске, улица Запрешких партизана и насеље Мирак у којима сад тренутно не треба да буду људи који су дошли да сређују куће", рекао је Чучковић.

Објаснио је и да ће тај простор у наредних 72 сата бити интензивно третиран свим могућим препаратима а након тога ће надлежни дати процену стања на терену.

Чучковић је, апелујући на мештане тих насеља да слушају упутства кризног штаба рекао и да "имамо готово 90 одсто општине у којој има техничка вода и ради канализација и има струје".

"Почео је да ради градски превоз ...али у овим насељима потпуно је неусловно за боравак грађана...и овде није мед и млеко већ мукотрпан рад и неопходна нам је свака врста помоћи пре свега за одношење кабастог смећа", рекао је он.

Поменуо је и решавање централног проблема - главног колектора који се урушио због поплаве и који су данас обишли стручњаци из предузећа "Иван Милутиновић" који су пре три деценије радили тај пројекат

Чучковић је навео и да они који су евакуисани а не могу да се врате у своје куће и станове у Обреновцу могу бити смештени на четири локације - у хотелу, касарни, баракама уз термоелектрану "Никола Тесла" и Геронтолошком центру.

Чучковић је апеловао на градски секретаријат за социјалну заштиту да повећа број екипа како би се извршила јасна процена ко где треба и може да буде смештен јер "општина није стручна да одреди да ли неко може да буде у хотелу или колективном смештају, у касарни или бараци".

На простору централних градских улица у Обреновцу и даље су велике количине разног отпада које се односе разним киамионима, вода се у великој мери повукла мада је имаа у поједним деловима непријатан мирис се и даље осећа у ваздуху.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару