Читај ми!

Хуманитарно вече у Њујорку за поплављени Балкан

Њујорчани из разних делова света и дијаспора из свих крајева бивше Југославије одржали су у Галерији МЦ у Њујорку велико хуманитарно вече за прикупљање финансијске помоћи подручјима угроженим поплавама у Србији, Босни и Хрватској.

Педесетак уметника из земаља региона и неколико страних извођача, учествовало је на хуманитарној вечери у суботу, 31.маја у програму који је обухватио џез, класичну и етно музику, као и сценске наступе и аукцију донираних уметничких радова, саопштила је агенција "Леитмотив артс".

Од музичара учествовали су бубњар Марко Ђорђевић, пијанисти Димитрије Васиљевић, Ђорђе Нешић, Ивана Ристова Ковач, Марко Ступаревић и Дуке Бојаџијев, вокал Алма Мићић и гитариста Рале Мићић, композитори Милица Параносић и Милош Раичковић.

На хуманитарној вечери наступили су оперски певач Сава Вемић, гитариста и вокал Владимир Четкар, саксофониста Јан Кус, вокал Крсте Родзевски, перкусиониста Александар Петров, кларинетиста Васко Дуковски, флаутисткиња Ана Танасијевић, виолинисткиња Ана Милосављевић, етно група Одгласи, дует Валентина Јањус и Срђан Ивковић.

Бројни сликари, фотографи и други уметници донирали су своје радове, а многи од њих су присуствовали догађају. Међу уметничким делима на аукцији су се насли радови уметника Горазда Попоског, Сандре Вучићевић, Марије Павловске, Ђорђа Скенџића, Марка Марквића, Далибора Плавшића, Амеле Парчић, Игора Мандића.

Допринос су дали локални ресторани и други спонзори, Тамка Спорт је донирао потписане рекете Новака Ђоковића и Виктора Троицког, као и потписану мајицу Ђорђа Ђоковића око којих се водило интересантно аукцијско надметање до самог краја.

Организатори и домацини ове хуманитарне акције: Данијела Милић, Милица Параносић, Горазд Попоски и Вера Арсова као и Галлерy МЦ и "Леитмотив артс", уз помоћ групе волонтера уприличили су вече које ће се памтити по солидарности и великодушности, прикупљено је 16.000 долара који ће бити уплаћени организацији Црвени крст у државама оштећеним поплавама.

Како је најавио "Леитмотив артс" у Њујорку је планирано још мноштво сличних хуманитарних акција, укључујуци и концерт прослављеног српског виолинисте Стефана Миленковића за помоћ поплављеном Балкану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару