Читај ми!

"Растимо уз плес"

У Косовској Митровици вечерас је први пут на Косову и Метохији одржана манифестација "Растимо уз плес" у којој је учествовало више од 300 малишана из овог града.

Предшколска установа "Даница Јарамаз" из Косовске Митровице чији су малишани заједно са родитељима и васпитачицама плесали и играли обезбедила је 200.000 динара које ће бити уплаћене на рачун Владе Србије намењен за помоћ жртвама елементарних непогода које су погодиле земљу.

"Манифестација се одржава први пут на Косову и Метохији, деца су приказала оно најбоље што су знала и умела. Све ово је хуманитарног карактера, предшколска установа Даница Јарамаз од својих личних средстава ће упутити на рачун Владе Србије намењен људима који су погођени елементарним непогодама 200.000 динара," рекла је Танјугу Јелена Антић, директор ове установе.

Истовремено, додала је Антићева, запослени у предшколској установи "Даница Јарамаз" у Косовској Митровици издвојиће по једну дневницу на име помоћи људима који су погођени поплавама, јер како је рекла, "када делимо онда и имамо више".

На платоу испред студентских домова у Косовској Митровици плесало је и играло више од 300 малишана а половина од њих ће на јесен кренути у први разред.

Васпитач Горанка Краговић изјавила је да ове године нажалост много деце у Србији није у прилици да ужива у благодетима овакве манифестације и да они саосећају са свима њима.

"Деца су са љубављу учествовала у свему овоме, претходно смо учествовали у акцији сакупљања играчака које смо проследили деци у централној Србији која су угрожена. Родитељи су се одазвали позиву," казала је Краговићева.

Она је истакла да свој деци у Србији, Босни и Херцеговини и Хрватској која су погођена недавникм поплавама жели да се врате у своје домове, да осете топлину дома и да се догодине прикључе овој манифестацији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару