Читај ми!

Са насипа до светског успеха

Иако, Србија увози нафту, може да се похвали врхунским стручњацима у тој области. Српски студенти су прваци света у управљању нафтним системима. На међународно такмичење су отишли право са савских насипа где су помагали у одбрани од поплава.

У Будимпешти, у конкурецији тимова из 76 земља, тројица наших студента освојила су чак три прве награде.

Наши студенти добили су прву награду за најбоље осмишљену стратегију развоја нафне компаније до 2020. Пројект обухвата све, од производње, технологије, продаје на пумпама, до руковођења.

"Прво је било симулација вођења рафинерије, добијали смо сирову нафту као сировину па смо кроз акције долазили до финалних продуката, па смо то пласирали на тржиште. И требало је да направимо највећи профит", објашњава студент Светислав Мијатовић.

Струдент Душан Илић каже да се то на крају испоставило као успешно и извршни директори су рекли, да је то заиста нешто што одскаче од осталог.

Иако су ноћ пре такмичења помагали да се направи насип код Сремске Митровице, умор се није видео. Урош је проглашен и за најбољег презентера.

"Сва троица смо јако добри презетери. Зашто баш ја, не знам. Презентера су бирали прошлогодишњи финалисти", навео је струдент Урош Денић.

Да су најбољи, потвдила је и прва награда публике, за њих је гласало и 100 менаџера из света који су пратили такмичење.

Душан Илић каже да се оцењивало тако што је сваки менаџер људских ресурса добијао по три пинг-пог лоптице које су стављали у корпу, на крају корпа тима из Србије је била неколико пута пунија него све друге корпе заједно.

Студије у Београду приводе крају, Урош на Грађевинском и Факултету пословних студија, Душан на Економији, док Светислав спрема два мастера на Физици и Економском факултету. Већ им стижу понуде за посао, највише их је из иностранства.

Светислав Мијатовић каже да очигледно имају људсеке ресурсе иако им је потребно искуство и потребно им је оно што они раде да би били успешни.

"Видећемо где ће нас пут одвести али свакако жеља нам је да се на дужи период са свим тим знањима и искуствима вратимо и покушамо овде нешто да направимо", истакао је Урош Денић.

Награда им је отворила врата светсог програма за таленате. Већ од септембра биће на плаћеној пракси у некој успешној нафној компанији.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару