Читај ми!

Светски дан без дуванског дима

Под слоганом "Повећање пореза на дуван" обележава се Светски дан без дуванског дима. Контрола употребе дувана најефикасније може да се спроведе преко мера које директно смањују потражњу за њим, оценили су стручњаци.

Порези на дуван су најисплативији начин да се смањи употреба дувана, нарочито међу младима и сиромашнима, подсетио је у саопштењу Градски завод за јавно здравље Београда, преноси Танјуг.

Пушење је водећи фактор ризика у Србији који доприноси смртности и одговоран је за 13,7 одсто изгубљених година живота.

Највећи утицај дуван има за настанак рака плућа, исхемијске болести срца и хроничне опструктивне болести плућа.

Према подацима Истраживања здравља становника у Србији свакодневно или повремено пуши 38,1 одсто мушкараца и 29,9 одсто жена.

У односу на истраживање из 2000. године, учесталост пушења смањила се за 9,8 одсто код мушкараца и 3,8 одсто код жена, захваљујући низу предузетих активности, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи