Илић: Важна је реална процена штете

Ваљево и околину, погођене поплавама, обишао је министар без портфеља задужен за ванредне ситуације Велимир Илић. Он је нагласио да је веома важно да процена штете буде реална, како би се што брже отклониле последице поплава.

У својим кућама зиму ће дочекати сви који су остали без домова због поплава, рекао је министар Велимир Илић.

Нагласио је да је штета на инфраструктури огромна и да ће локалним самоуоправама Влада помоћи да их санирају.  

"Најпре се морају изградити куће, а потом у првој фази путеви ће бити насути, а у другој санирани у потпуности", оценио је Илић и истакао да ће ресорна министарства у сарадњи са локалном самоуправом у Ваљеву у наредном периоду заједно радити на санацији штете.

Министар Илић је истакао да ће изградња кућа почети на лето, а да ће држава учинити све да помогне санацију објеката. 

"Општинска руководства са државном комисијом која ће проценити штету бринуће се да те процене штете буде реалне", рекао је Илић. 

У Србији се граде четири бране, које би, да су завршене ублажиле последицу обилних киша. Најмање новца за завршетак радова потребно је за брану Стубо-Ровни, па ће она имати приоритет, рекао је министар Илић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи