Читај ми!

Светска банка нуди помоћ за јавне радове

Представници Светске банке на састанку са министром Александром Вулином изразили су спремност за пружање подршке - експертске и финансијске - у реализацији јавних радова помоћу кредита за опоравак који би био стављен на располагање Србији.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је на састанку са делегацијом Светске банке коју је предводио Тони Верхеијен указао на велику штету коју је Србија претрпела у недавним катастрофалним поплавама, преноси Танјуг.

Он је нагласио да је то имало утицаја на "ионако неповољан положај насиромашнијег слоја становништва, пре свега незапослених и корисника социјалне помоћи".

Вулин је истакао да је приоритет Владе опоравак подручја погођених поплавама који подразумева процену настале штете на којој се ради, "а затим организовање јавних радова ради ефикасног реаговања на отклањање насталих последица".

"У том смислу, представници Светске банке изразили су спремност за пружање подршке, како експертске тако и финансијске, у реализацији јавних радова помоћу кредита за опоравак који би био стављен на располагање Србији", саопштено је после састанка.

Разматрана је и ситуација на тржишту рада у Србији "с посебним освртом на младе и вишкове запослених, мере и програме активне политике запошљавања, мере активације корисника социјалне помоћи".

"Изнете су препоруке од стране експерата Светске банке за унапређење ових области", наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Вулин је указао на то да је дугорочни приоритет Министарства у наредном периоду "израда социјалне карте за сваког становника, а краткорочни повезивање информација институција ради праведније расподеле".

Он је и у том смислу затражио експертску подршку Светске банке у реализацији пројекта.

На састанку је изражена заједничка спремност да се и у наредном периоду настави сарадња Министарства и Светске банке "у свим областима у надлежности овог министарства, пре свега кроз експертску помоћ која би била пружена". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи