Имена страдалих у поплавама

Премијер Србије Александар Вучић саопштио је имена страдалих у поплавама и рекао да је укупно 24 утопљеника, међу којима је и ватрогасац спасилац Дејан Лазаревић.

Од покретања клизишата страдало је једно лице, несталих је још четири, а оних који су природном смрћу на теротрији осам општина преминули је укупно 26, рекао је Вучић на седници у парламенту.

Утопљеници су Ћућус Данка рођена 1931. године, пронађена у улици Стахињића Бана у Обреновцу, Ђорђевић Лепосава рођена 1946. године, пронађена у улици Браћа Голубовић у Обреновцу, Ђорђевић Радивоје рођен 1938. године, такође пронађен у улици Браће Голубовић, Малић Ђуро, рођен 1938. године, пронађен у Вашаришту, Обреновац.

Утопљени су и Јовановић Никола, рођен 1954 године, пронађен у Пироману, Светозара Станковића 3,Тимотић Живанка, годиште 1932, пронађена у Вука Караџића 38 у Обреновцу, Драча Светлана, рођена 1970. године, пронађена у Мајора Небојше Теповца, Ђокић Радосава и Ђокић Славко такође у Мајора Небојше Теповца, Ивановић Станија у улици Доктора Арчибалда Рајса у Обреновцу.

Међу утопљенима су и Трајиловић Даница, рођена 1928. године, пронађена у Белом Пољу у Обреновцу, Митровић Милица, рођена 1934. године у Забрежју, Урошевић Боривоје, рођен 1936. године, у Книнској 38 у Обреновцу, Ристичевић Љиљана, рођена 1931. године, у Раје Поповића 6, Бирчанин Тијосав, рођен 1933. године, у Кнеза Симе Марковића у Обреновцу, Јоксић Станојка, годиште 1951. у месту Вреоци у Лазаревцу, Митровић Софија, годиште 1934, пронађена у кориту реке Колубаре, општина Лајковац.

Утопљен је и Милосављевић Милета, пронађен у Убу, округ Ваљево, Војводић Миленко, пронађен у реци Обница, рођен 1961. године, Милојковић Живорад, Велики Поповићи, округ Јагодина, општина Свилајнац, ватрогасац спасилац Дејан Лазаревић, нађен у реци Јасеница, Крагујевац, Топола, Стојадиновић Босиљка, Предворица, округ Шабац и Величко Дивљачковић, Крупањ.

Од покретања клизишта страдао је Симуновић Милан, рођен 1942. године, Брштица, округ Шабац.

"Пријављена нестала лица која нисмо успели да пронађена до сада су Светислав Стаменовић, годиште 1952, Вукосава Обрадовић, годиште 1949, Милина Ристић, годиште 1943, Владета Милановић, годиште 1975. За њима се трага, што не значи да су то настрадала лица", рекао је Вучић.

Премијер је додао да је било укупно 809 пријава несталих лица и сем 18 лица која су страдала има још само четири која нису пронађена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи