Читај ми!

Обреновац, припреме за повратак грађана

У појединим деловима Обреновца, поред техничке воде, има и струје, али још нема услова да се грађани врате у своје домове. Комисије су наставиле да пописују оштећену имовину.

Пре две недеље, бујица је у насељу Сава носила све пред собом. Шта је оставила, многи су данас видели први пут - готово у свакој кући уништен је први спрат.

"Све је било испретурано, паркет је био подигнут, насред дневне собе је било брдо, туга и јад", прича житељка насеља Сава, која се вратила својој кући. 

И центар града убрзано се припрема за повратак грађана. Чисте се и пословни и стамбени објекти.

"Имам два пословна простора, око 66 квадрата и стамбени део од 150 квадрата, све је уништено", прича житељ Овреновца.   

На повратак ће још неко време сачекати мештани нижих насеља из којих се вода још извлачи. У Забрежју, из којег су евакуисани скоро сви, остали су само најупорнији.

"Имали смо воде и хране, све су нам дотерали камионима и чамцима, више је било воде и хране него кад је нормално стање", прича човек који је остао у Забрежју. 

Мало њих се и враћа у Забрежје. Углавном они који су ту морали да оставе љубимце. Свакога дана, на истом месту, пси чекају своје газде.

Од данас се до Обреновца може и јавним превозом, а грађанима се и даље препоручује ношење маски и заштитних рукавица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи