Читај ми!

Ускоро извештај УН о процени штете

Након 10 дана теренског рада, тим међународних стручњака Уједињених нација завршава процену последица једне од најтежих природних катастрофа која је погодила Србију у протеклих 120 година.

Стручњаци УН су у нашу земљу дошли на позив Владе Србије, којој ће бити предат експертски извештај, наводи се у саопштењу те организације.

Како се додаје, извештај ће представљати важан елемент у припреми за донаторску конференцију, коју ће организовати Влада Француске у Паризу, како би координирала одговор међународне заједнице на недавне поплаве на Балкану.

Премијер Србије Александар Вучић се, како се наводи, захвалио генералном секретару УН на указаној помоћи у говору упућеном Економском и социјалном савету УН-а.

"УН су спремне да подрже Владу Србије у припреми донаторске конференције“, рекла је стална координаторка УН у Србији Ирена Војачкова Солорано, наводи се у саопштењу.

Она је навела да је била на терену са међународним тимом експерата УН те да је могла да се увери у "размере штета разорних поплава".

"Важно је да Влада и грађани знају да нису сами. УН ће наставити да, кроз сарадњу са ЕУ и Светском банком, организују и координирају међународну помоћ како би је упутиле у правом тренутку и у складу са приоритетима", истакла је координаторка УН.

Тим експерата УН свакодневно је сарађивао са Сектором за ванредне ситуације МУП-а Србије и ЕУ тимом за цивилну заштиту.

Како се наводи у саопштењу, у наредном периоду експерти ће припремити извештај о процени штете, који ће помоћи Влади Србије у дефинисању приоритета обнове земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи