Читај ми!

И најмлађи знају шта је солидарност

У последњих неколико дана бројни су примери солидарности најмлађих. Ђаци Основне школе "Милан Ђ. Милићевић" и Четврте београдске гимназије удружили су се да помогну својим вршњацима из поплављених подручја.

"Здраво, ја сам био болестан и нисам очајавао него сам одлучио да се борим цртежима и песмом", тако мали херој из Београда поздравља другаре из Обреновца.

Са ђацима из своје школе послао је поруку подршке деци која су напустила своје домове.

Светлана Дабетић, социјални радник ОШ "Милан Ђ. Милићевић", каже да су малишани желели да њихови вршњаци осете да постоји емпатија и да нису сами.

"Једноставно морамо увек да им помогнемо и да будемо увек са њима, разговорима, дружењем. Најбитније је у овој ситуацији да знате да постоји неко ко је ваше годиште, ко је старији или млађи, а који вас јако воли и ко је уз вас", објашњава Даветићева.

Да нису сами, схватили су одмах на уласку у школу. Због тога својим домаћинима дају петицу из другарства.

Кристина Павловић, ученица из Обреновца, истиче да су је другари веома лепо прихватили.

И њена имењакиња Кристина Миаиловић, ученица другог разреда, каже да су је учитељица и другари лепо дочекали. "Загрлили су ме, питали су 'јел ти је поплављена кућа'", каже Кристина.

Жеља да помогну, спојила је основце са ученицима Четврте београдске гимназије. Заједно су прикупљали помоћ од првог дана и слали је онима којима је најпотребнија.

Ученици Четврте београдске гимназије кажу да су се самоиницијативно организовали преко Фејсбука и других друштвених мрежа, а вршњаки из Обреновца који су дошли код њих у школу угостили су најбоље што су могли.

Ту се солидарност не завршава. Четврта гимназија ће 16. јуна организовати представу у Дому омладине, а сав приход од карата ићи ће у добротворне сврхе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи