Настава у школама се нормализује

Настава у основним и средњим школама у Србији постепено се нормализује.

На угроженим подручјима јединице локалне самоуправе доносе одлуку о нормализацији наставе у школама, зависно од могућности, а пре свега водећи рачуна о безбедности деце и ученика. У школама у којима се настава одвија без сметњи, часови трају 45 минута и одвијају се по редовном плану и програму.

У понедељак, 19. маја, према подацима добијеним од школских управа, од укупно 1.764 школе на територији земље, настава се не изводи у 116 основних и 39 средњих школа. Подсећамо, у четвртак, 15. маја у Србији није радило 400 школа.

На територији школске управе Београд, односно у општинама Лазаревац и Обреновац, према одлуци Секретаријата за образовање и дечју заштиту Градске управе града Београда, не ради укупно 26 школа, а затворене су и све предшколске установе.

У Шапцу, Лозници, Крупњу, Љубовији и другим местима на територији школске управе Ваљево не ради укупно 57 школа, док се на територији школске управе Пожаревац настава не одвија у 38 школа, од чега 11 средњих. Такође, 22 школе не раде на подручју Сремске Митровице и Шида, односно на територији школске управе Нови Сад.

Не ради ни девет предшколских установа на територији школске управе Ваљево, шест на територији Сремске Митровице и Шида и четири предшколске установе на територији школске управе Пожаревац.

Одлуку о реализацији ваннаставних активности, што укључује екскурзије, наставу у природи, излете, посете, организације прослава матурских вечери и друго, Министарство просвете, науке и технолошког развоја донеће у консултацији са Републичким штабом за ванредне ситуације.

Прецизна процена штете од поплава настале на школским објектима још није могућа.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће учинити све да не буде продужетка школске године, а да се ученици из угрожених подручја који су заједно са родитељима смештени у прихватним центрима укључе у психосоцијалну подршку која се у њима организује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи