Читај ми!

РРА помаже емитерима у угроженим подручјима

Савет Републичке радио-дифузне агенције тражиће од Владе сагласност како би на годину дана ослободили од плаћања накнаде за емитовање радио и ТВ програма емитере чије је седиште на најугроженијим подручјима.

Савет РРА је ту одлуку донео на ванредној седници, а како су навели, накнада би била укинута за програме 85 локалних и регионалних емитера.

Верују, како наводе у саопштењу, да ће сличну одлуку донети и Републичка агенција за електронске комуникације, као и организације за Колективно остваривање ауторског и сродних права (ОФПС, СОКОЈ и ПИ).

"Донели смо одлуку да на рачун за помоћ пострадалима у поплавама који је отворен од стране Владе Србије уплатимо износ од 10 милиона динара. Такође, сви чланови Савета уплатиће једну месечну накнаду, док ће запослени на добровољној основи издвојити део своје плате", наведено је у саопштењу.

Чланови Савета и представници РРА, како наводе, обићи ће у што скоријем року емитере са угрожених подручја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи