Читај ми!

Лончар: Лекова има довољно

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да свих лекова има довољно и апеловао на евакуисане из поплављених подручја да не журе са повратком у своје куће, а да деца у поплављена подручја могу да се врате седам дана након повлачења воде.

"Пре тога мора да се уради комплетна дезинфекција, дезинсекција и дератизација. Дезинфекционих средстава тренутно има довољно", рекао је Златибор Лончар новинарима у Палати Србија.

Коментаришуће вест да у Крупњу нема довољно лекова, он је рекао да у том месту има довољно свих лекова, да нема угрожених људи, већ да су појединци желели да се обезбеде, преноси Танјуг.

"Апотеке и Домови здравља раде 24 сата дневно, али немогуће је у свакој улици и насељу направити магацине зе лекове", рекао је Лончар и додао да су све екипе на терену.

Министар здравља је рекао да је епидемиолошка ситуација под контролом, а да опасност и даље постоји у поплављениом подручјима и колективним центрима од свих заразних болести.

На вест да се појавила шуга у једном од колективних центара, министар здравља је рекао да се посумњало на шугу код једне особе и та особа је одмах изолована, док су се код пар особа појавиле вашке, па су и они одмах изоловани.

"Све радимо да се појава заразе спречи. Људе у прихватним центрима редовно прегледају лекару, укључени су и епидемиолози и психолози", рекао је Лончар.

Лончар је подсетио да се цревна инфекција прво појавила код полицајца који је учествовао у евакуацију људи из поплављеног подручја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи