Читај ми!

Михајловић: Што пре обновити путеве и мостове

Министарство саобраћаја обићи ће сва оштећења на путевима, мостовима и пругама и помоћи у санирању штете, рекла ресорна министарка Зорана Михајловић приликом обиласка радова у околини Љига.

Потпредседница владе је рекла да држава увек има одређена средства за хитне случајеве и буџетску резерву, преноси Танјуг.

"Важно је да ће влада врло координирано и по јасним критеријумима дефинисати шта су приоритети првог и другог реда", рекла је Михајловићева и нагласила да је сада најургентније да се омогући одвијање путничког и теретног саобраћаја.

Михајловићева је обишла оштећене мостове у местима Моравци и Дудовица на Ибарској магистрали код Љига, где се саобраћај тренутно одвија једном саобраћајном траком и затворен је за теретни саобраћај.

Министарка је грађанима поручила да ће то министарство учинити све да што пре имају проходне путеве.

Сва оштећења, додала је, морају да буду санирана, истичући да су "Путеви Србије" све време на терену од како су кренуле поплаве, што ће бити и у наредном периоду. Она се на томе захвалила "Путевима Србије".

Према њеним речима, радови на два наведена моста ће бити завршени вечерас, али ће тек у наредних месец дана бити нормализован саобраћај на том делу Ибарске магистрале.

"Влада ће за неколико дана имати грубу процену штете на комплетној инфраструктури - енергетској, телекомуникационој и саобраћајној, и онда ћемо дефинисати приоритете и санирати штету", рекла је Михајловићева новинарима.

Додала је да ће на процени штете Министарство сарађивати са локалним управама и јавним предузећима.

"Рано је још говорити о томе колика је вредност штете, било директна или индиректна", рекла је Михајловићева.

Напоменула је да је најважније да су сачувани људски животи, да сада креће обнова и да ће све бити сређено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи