Читај ми!

Писмо подршке Србији из Aзербејџана

Председник Србије Томислав Николић примио је писмо подршке амбасаде Азербејџана српском народу у име азербејџанске државе и народа.

У писму се наводи да ће према директном налогу председника Републике Азербејџан Илхама Алијева, Србији бити хитно упућена хуманитарна помоћ Србији у висини од 400.000 евра, саопштила је Прес служба, преноси Танјуг.

"У овим тешким данима колектив Амбасаде Републике Азербејџан у Републици Србији, представници азербејџанске компаније "Азвирт", Азербејџанског културног центра и азербејџанске дијаспоре у Србији били су у местима настрадалим од поплава, пружили финансијску и другу најосновнију и најнеопходнију помоћ братском српском народу", пише између осталог у писму подршке Азербејџана.

"Још једном изражавам Вама и читавом српском народу саучешћа поводом погибије људи у природним катасрофама, које су погодиле Србију последњих дана," наведено је у писму.

Претходо се први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић захвалио Азербејџану за велику помоћ коју је упутила Србији у овим тешким тренуцима, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Помоћ ће бити достављена током дана, специјалним летом, авионом Иљушин 76 из Бакуа за Београд.

У јутрошњем саопштењу амбасаде Азербејџана у Београду наведено је да се хуманитарна пошиљка из Азербејџана састоји од моторних и пластичних чамаца, дизел генератора, пумпи и филтера за испумпавање воде, каца и канистера за воду, разноврсне опреме за спасилачке акције, гасних резервоара, шатора, топлих ћебади и друге опреме.

Приспелу хуманитарну пошиљку саставило је азербејџанско министарство за ванредне ситуације у складу са списком неопходних средстава, које је српска страна доставила азербејџанској страни.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи