Читај ми!

Сахрањен Миодраг Ракић

У Алеји заслужних грађана на Новом гробљу, сахрањен је Миодраг Мики Ракић, шеф кабинета накадашњег председника Бориса Тадића.

Oд Миодрага Ракића су се опростили највиши државни функционери, међу којима и премијер Александар Вучић.

Вучић је рекао да је Ракић био један од најбољих људи које је Србија имала, "најбољи пријатељ, врхунски професионалац, човек државе".

Истакао је да је Ракић био храбар човек, који је имао снаге да иде "према ветру најтежих политичких промена, мирио непомирљиво, и Србију много пута спасао од сукоба и немира".

На свакој страни био је глас разума, рекао је Вучић и указао да је "наш друг Мики био посвећен правди и одан законима".

"Мики Ракић је волео своју Србију. НДС је изгубила много, породица још више, али је Србија изгубила још највише", оценио је Вучић.

Тадић је рекао да се данас пријатељи не опраштају од Ракића. У присуству моћи он се није узвисио, увек је бранио своје дете, супругу, породицу, земљу и људе, рекао је Тадић.

Додао је да је "Мики играо у одбрани, и то је била његова мисија".

Тадић је истакао да је Ракић био диван, пријатељ, брат и човек и да мало људи зна колико је он спасио људи и узвисио земљу у свету, али да је сада прилика да то сви сазнају.

"Хвала ти, брате, што сам те знао, хвала ти, брате што си био уз мене, бићемо са тобом и у будућности. Нек ти је слава, Мики Ракићу", рекао је Тадић.

Од Ракића су се опростили супруга Сандра и син Лука, мајка и отац, сестра са породицом, функционери актуелне и бивших Влада Србије, представници дипломатског кора, руководство и чланови Демократске странке, којој је Ракић некад припадао, али и представници државних органа и институција са којима је сарађивао шеф бироа за координацију служби безбедности.

Опело је служио епископ рашко призренски Теодосије, уз саслужење свештенства Српске православне цркве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи