Читај ми!

Комеморација Миодрагу Ракићу

Чланови породице, колеге и пријатељи опростили су се на комеморативном скупу од једног од оснивача НДС-а и некадашњег секретара Савета за националну безбедност Миодрага Ракића. Према речима оних који су га познавали, Ракић је био скроман и неславољубив борац за бољи живот грађана Србије.

Лидер Нове демократске странке Борис Тадић је, на комеморацији у Палати "Србија", рекао да је Ракић мирио непомирљиве, верујући да је то једини начин да Србија буде боља, да се направи нови друштвени договор и прескочи историја.

"Данас у овој сали седе многи који су годинама били непомирљиви и пре само неколико година то је било незамисливо - и то је Мики Ракић", рекао је Тадић у некрологу свом дугогодишњем најближем сараднику.

Он је додао да ће они који су Ракића поштовали и волели чувати успомену на њега, а да су они који су га се плашили потпуно погрешили дајући човеку који је био "сушта доброта" својства која нема.

"Није волео што је имао дечачко лице, али баш то што је био дечак омогућило је да може, баш та душа му је давала храброст, баш дечачка природа учинила је да свима да своју доброту и памет. Хвала Мики за братство и пријатељство, хвала ти и бићеш са нама и у будућности", рекао је Тадић.

Комеморацији су присуствовали чланови породице, председник Владе Србије Александар Вучић, министри у Влади, садашње и бивше страначке колеге, представници дипломатског кора, медија, академске заједнице.

На комеморацији је говорио и лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак, који је евоцирао успомене на неке од сусрета са Ракићем, описујући га као скромног човека посвећеног држави и породици.

"Он је био симбол за неког ко испод радара вуче конце, ко је владар из сенке и ко све може да заврши, али то су могли да говоре само они који га нису познавали. У овом блатњавом послу био је неко ко је пред собом имао чисту, јасну и прецизну визију зашто се нешто ради - а разлог је да би ова земља постала боље место за живот", рекао је Чанак.

Миодраг Ракић, који је преминуо 13. маја у 40. години, након вишегодишње борбе са тешком болешћу, биће сахрањен у суботу у подне на Новом гробљу у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи