Читај ми!

Појачан надзор водоснабдевања због поплава

Због поплавног таласа предузимају се све неопходне хигијенско-епидемиолошке мере и пооштрен је надзор над цревним заразним болестима, саопштио је Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".

"Због новог поплавног таласа у Србији, стручни тимови мреже завода и института за јавно здравље су на терену и у сталној координацији са локалним штабовима за ванредне ситуације", наводи се у саопштењу.

Предузимају се све неопходне хигијенско-епидемиолошке мере у циљу спречавања последица изазваних поплавама.

Пооштрен је надзор над цревним заразним болестима, посебно у објектима колективне исхране, као и надзор над радом здравствених установа и контрола обавезног пријављивања заразних болести.

Како се наводи, редовно се узимају узорци воде и врши се бактериолошко и физичко-хемијско испитивање у циљу појачане контроле здравствене исправности воде са угрожених изворишта и бунара.

Институт за јавно здравље Србије апеловао је на грађане у угроженим подручјима да замућену воду и воду која је променила боју не користе ни за пиће, као ни за припремање хране и личну хигијену, већ да се у тој ситуацији снабдевају водом из цистерни.

Намирнице које су дошле у контакт са водом из поплавног таласа, ни у ком случају не користити за исхрану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи