Читај ми!

Апел за ослобађање улаза у депонију "Винча"

Директор београдског ЈКП "Градска чистоћа" Синиша Лазаревић позвао је надлежне да се хитно ослободи улаз у депонију "Винча". Поново је упозорио да би последице вишедневне блокаде могле да буду катастрофалне по град и становнике јер више неће имати где да се одлаже отпад.

Синиша Лазаревић је у саопштењу које преноси Бета навео да су радници "Градске чистоће", ванредним напорима, радом током целе ноћи и проналаском алтеранативног начина да се део отпада истовари на тој депонији, успели да испразне половину контејнера у град, али да тиме проблем није решен.

"Желим да истакнем да тиме нисмо трајно решили проблем одлагања смећа насталог због блокаде уласка у депонију 'Винча', јер су депоније у Лазаревцу, Обреновцу и Панчеву које делом сада користимо за складиштење отпада, већ попуњене. То значи да се Београд, ако се блокада настави, супочава с потенцијалном катастрофом", навео је Лазаревић.

Мештани насеља Радмиловац и родитељи ученика Основне школе "Никола Тесла" блокирали су улаз у депонију "Винча", јер се противе градњи 400 киловолтног далековода за трансформаторску станицу "Београд 20" која би једним делом, како је планирано, требала да прође кроз насеље и поред школе и вртића.

Лазаревић је додао да је град Београд до сада имао више десетина хиљада евра ванредних трошкова због те блокаде и непланираног превоза смећа на друге депоније.

"Поставља се питање да ли милион и по грађана Београда треба да трпи и да плаћају ову штету зато што неколико десетина људи протестује... Још једном понављам, не улазећи у то какви су мотиви људи који протестују, да нико нема право да ради заштите свог интереса угрожава интересе читавог града и да као таоце држи своје суграђане", навео је Лазаревић.

Први човек "Градске чистоће" је упутио извинење Београђанима због насталих непријатности, али је подсетио да његови радници нису допринели том проблему и да су спремни да, чим се улаз у Винчу одблокира, у најкраћем року нормализију стање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи