Читај ми!

Тренинг мишића и воље

Стручњаци тврде да људи који редовно физички вежбају лакше решавају све друге проблеме. Боље спавају, мање су депресивни, имају више самопоуздања и мање стреса. Али да бисмо достигли то благостање, потребно је да савладамо највећег противника - себе.

Тешко се натерамо да за себе нешто добро урадимо. Нарочито ако захтева труд, а резултати се не виде одмах. Теретане обилују чланским картама оних који плаћају, а не долазе. Ако знамо да нам вежбање користи, зашто одустајемо?

"Долази до дестимулације зато што дођу неке вежбе које они можда нису у стању да ураде због њихове неактивности током претходних периода. Ја кажем вежбачима да треба да долазе редовно. Просек вежбања је два три пута недељно", каже професор физичког васпитања Милош Ћирковић.

Ко себе натера да редовно вежба, лакше ће изаћи на крај са свим другим обавезама. Јер вежбање сем мишића тренира и вољу.

"Уколико једном истрајемо у томе да одемо на вежбање иако смо јако уморни и не желимо да идемо на вежбање, и онда видимо да смо били ефикасни да смо постигли заправо оно што смо хтели. то можемо да пресликамо на све друге области живота. Да исто тако уложимо труд и у неке друге ствари које нам јесу тешке", каже Тијана Ћирковић психолог у Заводу за спорт.

Неко се правда да нема новца, неко да нема времена. Тренери кажу да је у питању само лењост.

"Вежбачи могу и код куће да вежбају ако имају струњачу, то су неке основне вежбе од петнаестак минута да загреју своје тело, ураде основне вежбе и самим тим истезање", истиче Ћирковић.

Када се човек истегне и развуче, сви други проблеми изгледају мањи него када је пред њима био погурен и искривљен.

Сада је могуће вежбати у парку, у теретанама на отвореном, бесплатно или у кући, уз помоћ вежби на интернету. Чак су и за мобилне телефоне доступне апликације са вежбама. Недостаје само апликација за упорност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи