Читај ми!

Клина, повратничкој породици украдена крава

Повратничкој породици Јевтић са петоро деце из метохијског села Жач у општини Клина украдена крава, купљену новцем добијеним од донатора из Канаде. Канцеларија за Косово и Метохију осудила тај чин.

"Упозоравамо надлежне у Приштини да је на овај начин породици Јевтић, која се прошле године вратила у Жач, угрожен опстанак, јер им је украдена крава била све и омогућавала да прехране децу", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Они захтевају да надлежни пронађу и казне одговорне за овај догађај који, како кажу, доводи у питање повратак Срба на своја напуштена огњишта и њихов опстанак.

Подсећају да су повратници у селу Жач, као и у другим деловима КиМ, до сада више пута били мета напада и крађа.

Канцеларија за Косово и Метохију осудила је инцидент у селу Жач. "Упозоравамо надлежне у Приштини да је на овај начин породици Јевтић, која се прошле године вратила у Жач, угрожен опстанак, јер им је украдена крава била све и омогућавала да прехране децу", наводи се у саопштењу Канцеларије.

Канцеларија је затражила да надлежни пронађу и казне одговорне за тај, "пре свега нехумани догађај, који доводи у питање повратак Срба на своја напуштена огњишта и њихов одрживи опстанак".  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи