Читај ми!

НУНС: Обелоданити ко прети Бранкици Станковић

Независно удружење новинара Србије је, поводом тужбе Луке Бојовића против новинарке Бранкице Станковић, апеловало на полицију и тужилаштво да безусловно скину ознаку тајности са свих докумената који се тичу претњи ауторки "Инсајдера", али и другим новинарима чија је безбедност угрожена.

У саопштењу НУНС-а наводи се да полиција годинама зна ко покушава да ликвидира Бранкицу Станковић, а, упркос томе, она је и даље талац криминалаца и државе неспособне да се са њима обрачуна, преноси Танјуг.

"Подсећамо да Бранкица Станковић већ пету годину живи у агонији која се овом тужбом претвара у фарсу. Због тога сматрамо да не постоји никакав разлог да се јавност не обавести ко заправо прети новинарима и да се према њима не предузму адекватне мере", поручио је НУНС.

То удружење новинара додаје да ће надлежни органи, уколико не поступе тако, прећутно признати да у Србији, која се хвали великим дометима у борби против организованог криминала, само новинарима не може да се гарантује минимум безбедности.

"Држава у којој је службена тајна припрема убиства једне новинарке и која већ деценијама није у стању да пронађе и казни убице и налогодавце убиства троје новинара не може се сматрати демократском. Убиство новинара је убиство слободне речи, а претње новинарима, укључујући и овакве бесмислене тужбе, све новинаре и новинарство стављају пред стрељачки строј", закључује НУНС.

Ауторка Инсајдера Бранкица Станковић изјавила је јуче да ју је пре месец дана тужио Бојовић због објављивања полицијских службених белешки.

Реч је о белешкама објављеним у књизи "Инсајдер - моја прича", у којој је Бранкица Станковић изнела детаље из свог живота: зашто је добила полицијско обезбеђење и како је у једном тренутку морала да се склони из Београда.

Лука Бојовић ухапшен је 9. фебруара 2012. године у Валенсији по српској потерници због оптужби да је учествовао и наручио више убистава, и покушаја убистава и у екстрадиционом притвору чека изручење Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи