Читај ми!

Родић ненајављено посетио "Пасуљанске ливаде"

Војни полигон "Пасуљанске ливаде" ненајављено обишао министар одбране Небојша Родић. Министар разговарао са припадницима 1. и 2. бригаде Копнене војске, који се налазе на стационарном логоровању и припремају за извођење артиљеријских бојeвих гађања.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, Родић је разговарао са командантом логорске просторије потпуковником Светозаром Здјеларом и начелником Штаба 2. бригаде КоВ пуковником Мухаремом Фазлићем, који су га упознали са планираним задацима и реализованим активностима припадника Копнене војске.

Министар је обишао логорску просторију, а нарочито је био заинтересован за одвијање припрема за предстојећа гађања, смештај и исхрану војника на логоровању, наведено је у саопштењу.

"Иако ненајављени обиласци и контроле нису толико омиљени, они осликавају реално стање у јединицама Војске Србије. Драго ми је да сам после ове контроле врло задовољан", рекао је Родић, који је јуче обишао полигон.

Родић обишао пољску болницу ВМА

Небојша Родић обишао је у кругу касарне "Бањица 2" лаку пољску болницу, односно систем савремених климатизованих шатора опремљених модерном медицинском опремом, како би се уверио у њене могућности у рату, мултинационалним операцијама и случајевима природних катастрофа.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, пољску болницу, која се налази у саставу Тренинг центра Сектора за школовање и научно-истраживачки рад Војномедицинске академије, Војсци Србије донирала је Војска Краљевине Норвешке.

Према речима начелника Војномедицинске академије, бригадног генерала Марјана Новаковића та болница може у року од неколико сати да буде спремна за рад, као и да омогућава лекарима и медицинским техничарима да у њој обављају веома широк спектар прегледа и медицинских процедура који се иначе практикују само у већим стационарним болницама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи