Читај ми!

УНС: "Новости" ће бити у власништву државе

После формирања нове Владе, "Штампарија Борба", "Новости" и "Борба" биће обједињене у једну компанију, саопштио УНС. Већински власник те компаније била би држава.

Спајање ових компанија договорено је на заједничкој седници надзорних и извршних одбора "Компаније Новости", "Штампарије Борба" и представника синдиката обе компаније, преноси Фонет.

Како се наводи у саопштењу УНС-а, иницијативу за стварање јединственог предузећа "Компанија Новости" покренуо је први потпредседник Владе Александар Вучић на састанку са генералним директорима "Новости", "Штампарије Борба" и председником Надзорног одбора "Штампарије Борба" одржаном 28. марта ове године.

Спајањем ова три предузећа, држава би на основу садашње власничке структуре постала већински власник нове компаније.

Компанија "Борба" је у власништву државе, као и 80 одсто капитала "Штампарије Борба", док је око 62 одсто капитала "Компаније Новости" у приватном власништву, прецизира се у саопштењу УНС.

Обједињавањем три компаније, настало би здраво предузеће које би могло да се понуди на тржишту и приватизује, рекао је за УНС председник Надзорног одбора "Штампарије Борба" Момир Стојановић.

"Ово не значи да нам је био циљ да држава постане власник медија, него да оздравимо две фирме чије пословање није добро и да њиховим спајањем са 'Штампаријом Борба' створимо услове за здраву компанију која би после, под командном палицом државе, била понуђена на тржишту", рекао је директор "Штампарије Борба" Владимир Гудурић.

"То је процес који је почео захваљујући залагању првог потпредседника Владе да помогне оздрављењу ових компанија", рекао је Гудурић за УНС.

Генерални директор и главни уредник "Компаније Новости" Ратко Дмитровић каже да би спајање предузећа "свакако много значило 'Компанији Новости', која би, као највећи и најјачи лист у земљи, по први пут имала своју штампарију".

Већински власник "Компаније Новости" Милан Беко није био доступан за коментар, наводи УНС на крају саопштења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи