Читај ми!

Војна сарадња Србије и САД

Србија и САД потписле нови План билатералне војне сарадње за фискалну 2015. годину. Закључено да и даље има простора за квалитативно унапређење сарадње двеју земаља.

План билатералне војне сарадње потписали су заступник начелника Управе Министарства одбране за међународну војну сарадњу, пуковник Милан Коњиковац, и изасланик одбране САД у Београду, пуковник Пол Броцен, преноси Танјуг.

Тежиште сарадње у наредном периоду "усмерено је пре свега на наставак подршке реформи система одбране, као и на унапређење оперативних и функционалних способности Војске Србије".

План је потписан на завршетку главне конференције за планирање активности билатералне војне сарадње Србије и САД за фискалну 2015. годину, и тај план подразумева период од 1. октобра ове до 31. септембра следеће године.

Конференцији су присуствовали припадници Министарства одбране, Војске Србије и Оружаних снага САД из састава Европске команде САД и Националне гарде Охаја.

На скупу су анализирани досадашњи резултати сарадње, смернице изведене из закључака са радних посета највишег нивоа, проблеми који су се јављали током реализације активности у протеклом периоду и потребе система одбране.

Закључено је да и даље има простора за квалитативно унапређење сарадње, "о чему говори велики број усаглашених активности, усмерених пре свега на заједничке вежбе, обуку, развој базе 'Југ', развој подофицирског кора...".

Министарство одбране Србије је на свом сајту навело и да је закључено да има простора и за даље унапређење сарадње разменом искустава и решења у области безбедности сајбер простора и могућности заједничког ангажовања медицинских тимова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи