Читај ми!

Локација Генералштаба отворена за све инвеститоре

После 70 дана радова рашчишћен је плато испред зграде "Б" старог Генералштаба. Горан Весић каже да је локација на којој се налазе рушевине Генералштаба отворена за све потенцијалне инвеститоре, али да ће то питање бити решено у договору с Војском Србије.

Плато испред зграде "Б" старог Генералштаба, порушене у НАТО бомбардовању 1999. године, рашчишћен је после 70 дана радова, а надлежни кажу да је посао завршен пре уговореног рока. Уклањање рушевина почело је 26. новембра 2013. године, а укупна вредност радова износи око 38 милиона динара.

Секретар Привременог органа Града Београда Горан Весић, који је заједно са министром одбране Небојшом Родићем обишао рашчишћени плато, каже да је локација на којој се налазе рушевине Генералштаба отворена за све потенцијалне инвеститоре, али да ће то питање бити решено у договору с Војском Србије.

"Београд је отворен град и подједнако су добродошли и страни и домаћи инвеститори. Овај простор (Генералштаб) је у власништву Војске Србије и у договору с њима ћемо решавати то питање", рекао је Весић.

Министар Родић рекао је да би у наредном периоду требало рашчистити и простор у објекту А, који подразумева потпуно уклањање зграде, како би на њеном месту могао да се изгради нови објекат.

Весић и Родић су се сагласили да је добро што је након петнаест година уклоњено ругло из центра града и истакли да рашчишћавање те локације представља позитивну поруку за потенцијалне инвеститоре.

Начелник Управе за инфраструктуру Министарства одбране Милан Сладоје рекао је да је Војска Србије сопственим финансијским средствима и капацитетима успела да обави прилично захтеван посао.

"Ово је објекат од 2.000 квадрата, изнели смо око 3.000 кубних шута и око 65 тона металне фурне, које смо дали нашем сабирно-продајном центру, насули смо 2.700 кубика земље, и све смо то радили трудећи се да што мање сметамо саобраћају и грађанима", рекао је Сладоје новинарима.

Црвени камен с фасаде је посебно издвојен и одложен за евентуалну каснију обнову и реконструкцију, а преко фасаде дела зграде стављен је велики билборд, који је донација СДПР-а, додао је Сладоје.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи