Читај ми!

Сарадња са Русијом у области унутрашњих послова

Добре односе Србије и Русије мора да прати и добра сарадња у области унутрашњих послова, истакао је државни секретар Владимир Божовић у разговору са делегацијом руске амбасаде. Посебно указано на значај сарадње у борби против организованог криминала, трговине наркотицима, корупције, али и сарадње у области високошколског полицијског образовања.

Државни секретар МУП-а Србије Владимир Божовић истакао је у разговору са делегацијом Амбасаде Русије у Београду да добре односе Србије и Русије мора да прати и добра сарадња у области унутрашњих послова.

Божовић је у разговору са руском делегацијом коју је предводио министар, саветник и заменик амбасадора Иван Горбунов, посебно указао на значај сарадње у области борбе против организованог криминала, трговине наркотицима, корупције, али и сарадње у области високошколског полицијског образовања.

Како је саопштио МУП Србије, Божовић је посебно истакао значај сарадње МУП-а Србије са руском Федералном службом за контролу наркотика, имајући у виду да је у априлу 2013. године потписан План заједничких активности о сарадњи у области супротстављања претњама везаним за наркотике за период 2013-2015. године.

"Уважавајући значај Федералне службе, њене кадровске и материјално-техничке капацитете, као и чињеницу да је у оквиру Управе криминалистичке полиције формирана Служба за превенцију наркоманије и сузбијање кријумчарења наркотика, сарадња у овој области је од приоритетног значаја", нaведено је у саопштењу МУП-а Србије.

Божовић је, како се наводи, истакао да је неопходно унапредити капацитете и потенцијале Српско-руског хуманитарног центра у Нишу како би његова функционалност у наредном периоду била на што вишем нивоу.

Такође, у области унутрашње контроле полиције постоје велике могућности за заједничком сарадњом с обзиром да се у Русији, како се наводи, поклања велика пажња улози унутрашње контроле полиције у борби против корупције у полицији и напорима за јачање интегритета полицијских службеника.

Божовић је изразио уверење да ће предстојећа реформа и професионализација полиције унапредити сарадњу са Русијом у области унутрашњих послова.

Званичници две државе разговарали су и о предстојећој посети заменика директора Федералне службе за контролу наркотика Николаја Аулова МУП-у Србије, у априлу ове године, што ће такође допринети унапређењу сарадње у овој области.

У делегацији Амбасаде Русије били су први секретари Амбасаде Олег Шумилин и Сергеј Косарев, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару