Дан Криминалистичко-полицијске академије

Промоцијом 60 дипломираних студената, обележен Дан Криминалистичко-полицијске академије. Најбољим студентима Ивица Дачић уручио признања из поруку да се образовање налази у врху приоритета националне стратегије социјалног и технолошког напретака.

Дан Криминалистичко-полицијске академије обележен је у Београду промоцијом 60 дипломираних студената, а најбољима међу њима премијер и министар унутрашњх послова Ивица Дачић уручио је признања, уз поруку да се образовање налази у врху приоритета националне стратегије социјалног и технолошког напретака.

Дачић је најбољим студентима - Јелени Стевановић са просечном оценом 9,73, Слађани Јовановић 9,53, Алберту Нађу 9,40, Немањи Рангелову 9,20, Вукану Марковићу 8,57 и Босиљки Божић 8,33 - уручио сребрне значке.

Према речима премијера, образовање се налази у врху приоритета националне стрратегије социјалног и технолошког напретака Србије, којој је потребан квалитетан функционалан и широко доступан образовни систем.

"Србији треба образовни систем кој ће бити у функцији превенције проблема младих - незапослености, болести зависности, криминала, и како бисмо спречили исељавање младих из земље, јер су они носиоци препорода и развоја", истакао је Дачић.

Он је додао да је потребно вратити достојанство наставничкој професији, оценивши да без образованих и способних људи тешко да као друштво можемо направити искорак из ове сложене ситуације.

Дачић је студентима пожелео да у будућем раду стечено знање примењују часно, достојно, али и да га континуирано надограђују.

"Дилпома је лиценца за рад на пословима који ће захтевати личну одговорности и професионалну дужност. Радите стручно, предано и одговорно. Будите мотивисани, креативни, поуздани и професионални. Верујте у своје способности и ваш допринос ће бити запажен и вреднован", поручио је Дачић.

Према речима декана Академије Горана Милошевића, ове године дипломирало је 60 студената од 420 колико их је у генерацији уписано, што је, како је оценио, показатељ да само најбољи и најуспешнији могли да заврше студије у тој установи.

Он је дипломираним криминалистима честитао, цитирајући првог директора прве полицијске високошколске установе у Србији Арчибалда Рајса, који је 1916. студентима на Сорбони поручио да пред злочином нема неутралности.

На свечаности су уручене и златне значке академије за допринос и афирмацију полицијског образовања помоћнику министра и начелнику сектора за аналитику телекомуникационе и информационе технолоије Слободану Недељковићу, Заводу за здравствену заштиту радника МУП-а и амбасадору Шведске у Србији Кристеру Аспу, који се захвалио на признању и рекао да је за ову годину та држава издвојила четири милиона евра помоћи Србији и МУП-у.

Свечаности су присуствовали министри Томислав Јовановић, Бранко Ружић и Александар Вулин, представници ВС, научно образовне заједнице, верских заједница...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару