Читај ми!

"Лазар 2" за пакистанску полицију

Оклопно возило "Лазар 2", најбољи је избор за пакистанску полицију, која планира да купи 20 таквих возила. Пакистанце је посебно импресионирало то што је једино српска понуда укључивала демонстрацију отпорности возила у борбеном дејству, где је права посада изложена нападу правим бомбама и мецима.

Пакистанска полиција планира да купи најмање двадесет српских оклопних возила точкаша познатих под именом "Лазар 2", конфигурације осам пута осам, за оне који се у таква возила разумеју.

Пакистанска армија тестира "Лазара" већ седам месеци, а конкуренција су му турски, амерички и руски оклопњаци.

На свим тестовима "Лазар" се показао најбоље, а Пакистанце је посебно импресионирало то што је једино српска понуда укључивала демонстрацију отпорности возила у борбеном дејству, где је права посада изложена нападу правим бомбама и мецима.

Одлука да се "Лазар" купи последица је неуспешног напада на тесту.

"Србија је једина држава која нам је приказала демонстрацију уживо, тако што су пуцали и бацали бомбе на возило док смо ми били у њему. Осим тога, понудили су нам испоруку оклопних возила у две фазе", рекао је за The Express Tribune пакистански Дост Али Балох, некадашњи функционер полиције покрајине Синд, који је, као део експертског тима пре две године боравио у Србији.

Управо полицији у овој покрајини највише недостају оклопна возила попут "Лазара 2", за борбу против исламских екстремиста.

Читав посао требало је да кошта око милијарду пакистанских рупија, односно скоро седам милиона евра.

"Лазар", међутим, до данас није испоручен Пакистану, а према писању Трибуне, разлог лежи у примедбама које је на процедуру набавке уложила организација "Транспарентност интернешенел - Пакистан", која је у септембру 2013. године затражила од локалних власти да се испита да ли је поштована процедура у набавци ових возила.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару