Читај ми!

У Нови Сад стигло 200 полицајаца

Двеста полицајаца је стигло у Нови Сад, на захтев градоначелника Милоша Вучевића, како би се у граду поправила општа безбедносна ситуација, изјавио је директор полиције Милорад Вељовић. Полицајци су у Нови Сад упућени из осам полицијских управа у Србији док у Сремској Каменици не буде завршена обука за 300 нових полицајаца.

У Нови Сад је данас стигло 200 полицајаца и 17 полицијских старешина, чиме је одговорено на захтев градоначелника Милоша Вучевића, како би се у граду поправила општа безбедносна ситуација, изјавио је за РТВ директор полиције Милорад Вељовић.

"Упућивање полицајаца у Нови Сад није политичко већ чисто безбедносно питање", рекао је Вељовић и напоменуо да је одобрио захтев градоначелника Вучевића "како би се што пре поправила општа безбедносна ситуација и премостио период док две нове генерације полицајаца не буду завршиле обуку и коначно не буду спремне да изађу на улицу."

Полицајци и њихове старешине су у Нови Сад упућени из осам полицијских управа у Србији, као хитна мера помоћи за одржавање реда у граду, док у Сремској Каменици не буде завршена обука за 300 нових полицајаца и они не ступе на дужност.

Руководство полиције тако је, по хитном поступку, одобрило Вучевићев захтев и у Нови Сад упутило појачање које би требало да помогне да се зауставе случајеви насиља и побољша безбедносна ситуација у граду.

Вучевић је изразио задовољство због брзог одговора полиције и напоменуо да би нови полицајци пре свега требало да буду распоређени у оне делове града где је било највише инцидената у претходном периоду, као што су Ново насеље, Клиса, али и равномерно у остале градске делове.

"То нису специјалци, то јест град се не претвара у рану зону. У питању су редовни полицајци који ће, између осталог, имати задатак и да појачају надзор око школа", рекао је градоначелник Вучевић.

Он је изразио наду да ће појачане снаге реда деловати превентивно а не само репресивно, напомињући да проблем мањег броја полицајаца у неким деловима града чека на трајно решење.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару