Читај ми!

Продужење рока за замену возачких дозвола

Рок за замену старих возачких дозвола, који према важећем закону истиче 10. јуна, биће продужен, каже државни секретар МУП-а Вања Вукић. Од следеће недеље грађани ће дозволе моћи да продуже и преко интернета.

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Вања Вукић рекао је да ће бити продужен рок за замену старих возачких дозвола, који према важећем закону истиче 10. јуна.

Вукић је додао и да ће грађани од наредне недеље важеће возачке дозволе моћи да продуже преко интернета.

"Министарство унутрашњих послова припремило је измене и допуне Закона о безбедности саобраћаја којим ће бити продужен рок за замену старих возачких дозвола. Тај рок, по садашњем закону, истиче 10. јуна", рекао је Вукић Танјугу.

Како је додао, измене и допуне тог закона биће приоритет у новом сазиву Скупштине, а могуће је и да се рок продужи до истека важности постојећих дозвола.

Вукић је, такође, нагласио да неће бити повећане цене за издавање нових возачких дозвола нити било ког личног документа јер, како је прецизирао, за то не постоји потреба, пошто је цена израде тих докумената остала непромењена.

Измене закона су само процедуралне, рекао је Вукић и подсетио да је и раније продужавано важења личних документа, као што је био случај са старим плавим пасошем.

Вукић је још једном указао на то да ће изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја бити продужено важење возачких дозвола и да зато неће "бити потребе за кажњавањем грађана који имају стару возачку дозволу".

Државни секретар је најавио да ће МУП врло брзо омогућити грађанима да продуже возачку дозволу електронским путем.

"Грађани који преко интернета буду хтели да продуже возачку дозволу неће морати да долазе у полицијску управу ради обављања тог посла, а наша претпоставка је да би то могло да буде већ током наредне седнице", рекао је Вукић.

Како је истакао, то је већ договорено са Министарством финансија и другим надлежним службама.

Зорица Лончар Касалица, начелник за управне послове МУП-а, истакла је да се ни процедура за издавање неће мењати.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару