Читај ми!

Прекршајни суд: Без поступка против Михајловићеве

Агенција за борбу против корупције није покренула прекршајни поступак против министарке Зоране Михајловић због злоупотребе јавне функције, саопштио Прекршајни суд.

Прекршајни апелациони суд у Београду саопштио је данас да Агенција за борбу против корупције није покренула прекршајни поступак против министарке енергетике, развоја и заштите животне средине Зоране Михајловић због злоупотребе јавне функције.

Вршилац функције председника Прекршајног суда у Београду Милан Мариновић изјавио је да се пред тим судом не води поступак против Зоране Михајловић Милановић, односно да Агенција за борбу против корупције није доставила Захтев за покретање прекршајног поступка.

Портпарол Прекршајног апелационог суда Александар Илић навео је да "није тачно да је дошло до злоупотребе јавне функције" јер, како је закључио, чак и да се води прекршајни или неки други поступак, само суд може правноснажном пресудом окривити неку особу", а док се то не догоди примењује се начело претпоставке невиности.

Илић је додао да поједине институције система често пре доношења правноснажне судске пресуде злоупотребљавају медије "у сврху непотребне стигматизације грађана и довођења шире јавности и пореских обвезника у заблуду, стварањем привида рада".

Он је подсетио да су сва суђења у прекршајним поступцима јавна, без обзира да ли се ради о државним функционерима или другим особама, осим у предметима у којима учествују малолетници.

Медији су раније пренели да је Агенција за борбу против корупције покренула поступак против Зоране Михајловић због злоупотребе министарске позиције у страначке сврхе.

Из тог регулаторног тела најављено је да ће на основу прикупљених података и доказа, као и изјашњења министарке енергетике, утврдити да ли је дошло до повреде закона, након чега ће евентуално бити поднет и захтев за покретање прекршајног поступка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару