Читај ми!

Интернет квиз нови вид школског такмичења

Ако се добро организује, и интернет квиз може да окупи ученике из Србије. На конкурс Основне школе "Свети Сава" у Београду, јавили су се и ученици из Кикинде, Сремских Карловаца, Параћина, Инђије, Лесковаца. Тема квиза била је "Чудесна Русија" а учествовало је више од хиљаду ђака.

Школска такмичења могу да буду још занимљивија и динамичнија - показало је увођење интернет квиза на такмичењу, чија је тема била култура и историја Русије у организацији Основне школе "Свети Сава" из Београда.

Млађим разредима био је намењен ликовни конкурс. У помоћ су, осим маште, пристизали и књиге и интернет, али и родитељи. Старији су одмеравали знање из историје, географије, књижевности, уметности.

Данило Даниловић, који је освојио прво место, каже да му је најтеже било питање који је баснописац био омиљен код Петра Првог.

"Наравно, учим и руски језик, али руски језик ми је у неку руку матерњи пошто ми је мама Рускиња, а тата Србин", каже Данило.

Да су припреме за такмичење најбитније сматра још један освајач првог места Милан Илић.

"Највише су била питања из историје и опште културе. Питања нису била лака, али учењем сам постигао оно што сам хтео а то је прво место", каже Милан.

Мали сликари такмичили су се трећу годину за редом, док је интернет квиз нешто сасвим ново.

Директор Основне школе "Свети Сава" из Београда Дејан Станковић каже да за ту врсту квиза нема припрема.

"Деца понесу своје знање из школа, највише из историје, можда нека минимална припрема што се тиче историје и то је то", сматра Станковић.

Валентин Кољасев, први секретар амбасаде Русије у Србији, каже да га радује што српска деца уче руски језик и све више познају руску културу и књижевност.

Ове године се такмичило више од хиљаду ученика. Организатори се надају да ће наредне године такмичара бити далеко више.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару