Читај ми!

Блокирана пруга у Краљеву

Група радника Фабрике вагона Краљево блокирала саобраћај на прузи Краљево - Чачак и Краљево - Звечан - Косовска Митровица. После састанка у Берограду са министром привреде Игором Мировићем радници одлучили да наставе блокаду.

Радници Фабрике вагона Краљево који од јутрос блокирају пругу од Краљева ка Чачку и Косовској Митровици одлучили су након разговора са вршиоцем функције министра привреде Игором Мировићем да наставе блокаду.

Штрајкачки одбор је по повратку у Краљево саопштио понуду да Влада Србије у циљу привремене финансијске консолидације овог предузећа, а у складу са расположивим средствима, запосленима у наредном периоду исплатити две минималне зараде.

Истовремено, био би интензивиран дијалог у циљу потписивања Меморандума о решавању проблема социјалног програма и реализације отпремнина и покретање поступка контроле пословања.

Окупљени радници су међутим одбили да напусте блокаду, уз договор да сутра донесу и одлуку о томе, да ли ће блокаду проширити и на Ибарску магистралу.

Од седам сати јутрос радници блокирају пругу Краљево - Чачак и Краљево - Звечан - Косовска Митровица, у Индустријској улици код Железничке станице у Краљеву. У прекиду је железнички, а друмски саобраћај се преусмерава.

"Железнице Србије" су саопштиле да су током прва три сата блокаде отказани поласци пет путничких и теретних возова.

Комплетан менаџмент Фабрике вагона, са директором Зораном Богдановићем на челу, у суботу је поднео оставку.

Штрајкачи захтевају исплату између 18 и 20 зарада, оверу здравствених књижица и повезивање радног стажа за последње три године.

Радници су у штрајку последњих осам месеци, а за то време нису добили ни динара. Блокаде саобраћајница у Краљеву почеле су пре недељу дана.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару