Читај ми!

Договор са "Апексом" за неколико недеља

Систем наплате карата у јавном превозу поново ће бити у власништву града, рекао секретар Привиременог органа Београда Горан Весић. Најкасније за неколико недеља биће постигнут договор са "Апексом", истакао Весић.

Секретар Привременог органа Београда Горан Весић очекује да ће најкасније у наредних неколико седмица бити постигнут договор са фирмом "Апекс" и да систем наплате карата у јавном градском превозу поново буде у власништву града.

"Одлучни смо у намери да постигнемо договор у наредних неколико недеља. Наишли смо на добар одзив саговорника, постигли договор око већине питања и остало је још неколико спорних питања и верујем да смо близу договора", рекао је Весић на конференцији за новинаре у Скупштини града.

Весић је навео да је идеја да се односи између града и "Апекс" уреде у новом правном оквиру који ће подразумевати другачији уговор и да град, односно Дирекција за јавни превоз, преузме наплату, издавање картица и све виталне функције "Бус плуса" како би се повећала наплата и успоставило боље поверење са грађанима који користе тај систем.

Како је рекао, "Бус плус" је један од највећих наслеђених проблема, који је "драматичан" за саобраћај и који је проузрковао пад прихода од наплате карата, а тиме и потребу за већим субвенционисањем ГСП-а.

Весић је нагласио да ће договор бити јавно објављен и да се ништа неће крити од грађана наводећи да ће ако град буде преузео систем, "Бус плус" ће се звати другачије, као и да ће бити уведене одређене промене у систем, али да ће основе наплате и функционисање система остати исте.

"Ако не буде договора, градска управа задржава право да предузме мере да заштити јавни превоз", рекао је Весић, а на питање какве ће то мере бити није желео да прецизира, али је рекао да договор за сада иде добро.

Весић је навео да ће разговор са "Апексом" бити настављен данас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару