Читај ми!

Војска Србије као шанса за сигуран посао

Велики број оних који добровољно служе војни рок конкуришу и за професионалну војну службу. На последњем конкурсу за професионалне војнике пријавило се 3,5 кандидата на једно место, односно 2.800 кандидата за 800 места. Поред шансе за напредовање, млади у војним установама виде и шансу за сигуран посао.

Они који се пријаве за служење војног рока у Војсци Србије виде и шансу за запослење, што потврђује и податак да се чак 2.600, односно 2.800 људи пријавило за расположивих 800 места за војну службу.

Војска Србије је институција која у овом тренутку ужива велико поверење грађана.

Портпарол Министарства одбране, мајор Јован Кривокапић каже да млади све више у Војсци Србије препознају своју професионалну будућност, а позив професионалног војника, евентуално старешине, виде као свој будући позив.

"То иде у прилог нашим настојањима да одржимо традиционално чврсте нераскидиве везе Војске Србије и народа, као и да оправдамо велико поверење", истиче мајор Кривокапић.

Према његовим речима, већ неколико година влада велико интересовање за војне школе.

"Примера ради, прошле године на конкурсе за Војну гимназију, Војну академију и Војномедицински факултет пријавило се осам кандидата на једно место. То говори да млади препознају квалитетно образовање које им пружамо и виде шансу за касније образовање и напредовање", каже Кривокапић.

Како је истакао, свима који успешно заврше школовање Војска Србије и Министарство обезбеђују сигурно запослење.

Иако тренутно не важи обавеза служања војног рока, војна обавеза није укинута и војна евиденција је обавезна.

Министарство одбране позива све оне који имају 18 година, или су старији а нису се до сада евидентирали, да се до краја месеца јаве надлежним војним одсецима.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару