Читај ми!

Куршумлија, председник "укинуо" догревање

Радољуб Видић, председник Општине Куршумлија, наредио да се исеку сви каблови за ТА пећи у згради Општине, која иначе има централно грејање. На тај потез одлучио се због високих рачуна за струју и прегрејаних просторија у општинском здању.

Револтиран због превисоких рачуна за утрошену електричну енергију у згради Општине Куршумлија, председник Општине Радољуб Видић наредио је електричару да у двадесетак канцеларија посече све каблове на термоакумулационим пећима. Објекат иначе има парно грејање.

"Запослени су у тој згради радили у кратким мајицама када је напољу било минус 10", казао је за агенцију Бета Радољуб Видић.

У згради Општине Куршумлија је 2013. године инсталирано парно грејање, са котлом на угаљ, које, како каже Видић, сасвим довољно загрева све општинске просторије.

Међутим, запослени су, поред парног грејања, укључивали ТА пећи, како би догревали канцеларије. Велики рачуни за утрошену струју навели су председника општине да се лично увери због чега је потрошња електричне енергије - толика.

"Прво сам видео запослене да шетају у мајицама по згради Општине док је напољу температура била минус 10 степени, а у појединим канцеларијама су прозори били отворени због врућине, и то ми је било сумњиво. Ишао сам по канцеларијама, свуда ТА пећи укључене. Једино у мојој канцеларији је температура била нормална", рекао је Видић.

Након провере, председник Општине је најпре из своје канцеларије изнео ТА пећ и упозорио све запослене да искључе пећи у свим канцеларијама.

Потом је сачекао неколико дана па кренуо у проверу, и поново затекао вреле пећи и отворене прозоре.

После тога је позвао електричара и наредио да се исеку каблови ТА пећи.

Сеча каблова је кренула од канцеларије начелника Општинске управе Драгана Видића, који је у изјави за агенцију Бета, рекао да је од њега и морало да се крене. Он признаје да је заједно с колегама шетао по згради Општине у мајици с кратким рукавима.

"Није ништа чудно, од мене је морало да се крене, с обзиром на моју функцију, да се штеди струја и да се не троши непотребно јер имамо централно грејање. А јесам понеки пут шетао у мајици с кратким рукавима, али нисам једини, тако је шетао и заменик председника Општине", рекао је начелник Општинске управе Драган Видић.

Заменик председника Општине Куршумлија Рајко Николић рекао је да је температура у згради Општине Куршумлија, због парног грејања и истовременог грејања електричних пећи, била енормно висока, па су и странке реаговале.

"Па, кад су сви шетали у кратким мајицама и свиленим кошуљама, и ја сам морао да се мало раскомотим. Отварали су прозоре због врућине. Дођу људи да заврше неки посао, па знојави излазе на улицу", рекао је Николић.

Прошле године Општина Куршумлија је издвојила пола милиона динара за увођење парног грејања. Двадесетак ТА пећи из зграде Општине Куршумлија ускоро ће бити продато на лицитацији, најавио је Видић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару