Читај ми!

Свечана академија поводом Дана Новог Сада

Одржана Свечана академија у Српском народном позоришту поводом обележавања Дана Града Новог Сада. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић уручио Фебруарску награду професору Факултета техничких наука у Новом Саду Драгану Поповићу.

Поводом обележавања Дана Града Новог Сада, вечерас је одржана Свечана академија у Српском народном позоришту, у оквиру које је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић уручио Фебруарску награду професору Факултета техничких наука у Новом Саду Драгану Поповићу.

Вучевић је Новосађанима честитао 266. рођендан града, а новинарима је рекао да се нада да ће у наредној години бити настављен опоравак Новог Сада.

"Надам се да ћемо сви заједно бар за нијансу више волети и боље чувати наш Нови Сад", рекао је Вучевић.

Обраћајући се присутнима на Свечаној академији, Вучевић је рекао да се данас навршава 266 година од када су "предузимљиви становници Рацке вароши купили од хабзбуршке круне статус слободног краљевског града".

Вучевић је у свом обраћању истакао важност изградње савременог, свеобухватног и ефикасног образовног система, кроз чији развој нужно долази и развој предузетничког духа, те да је пример успешног споја те две области најбоље својим радом представио Драган Поповић, овогодишњи добитник највећег признања Града Новог Сада - Фебруарске награде.

Професору Поповићу Фебруарска награда је додељена за, како пише у званичном образложењу, значајне резултате у области електроенергетског инжењеринга остварене применом научног знања и ангажовања високообразованих младих стручњака у привредном друштву, чиме је допринео афирмацији угледа и препознатљивости Града Новог Сада и Факултета техничких наука на светском нивоу.

Нови Сад обележава Дан града у знак сећања на 1. фебруар 1748. године, када је, указом аустроугарске царице Марије Терезије, добио статус слободног краљевског града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару