Агенција запошљава 160 људи због избора

Кaко би пратили изборе Агенција за борбу против корупције на основу одобрења Административног одбора Скупштине запослиће око 160 људи. Запослени ће контролисати изборе и трошкове кампање.

Административни одбор Скупштине Србије одобрио је Агенцији за борбу против корупције додатно запошљавање око 160 људи, који ће радити на праћењу избора - њиховој контроли и трошковима кампање.

Одбор је Агенцији одобрио да ради контроле трошкова изборне кампање за ванредне парламентарлне изборе, чији расписивање се очекује данас, ангажује 110 теренских посматрача и то привремено на два месеца.

Одбор је такође одобрио привремено ангажовање за мониторинг изборне кампање за изборе за Скупштину града Београда и општину Неготин, који су расписани 17. јануара, 44 теренска посматрача и шест координатора.

У образложењу Агенције је наведено да су им решењем владе од 24. јануара из буџетске резерве одобрена средства од 16,2 милиона динара за контролу трошкова кампање.

Агенцији је одобрено да запосли још 14 лица током 2014. године због повећаног обима посла, за контролу финасирања политичких субјеката и регистар имовине функционера, већих овлашћења у борби против корупције предвиђених Нацонално стратегијом за борбу против корпције.

Административни одбор је одобрио и Поверенику за заштиту равноправности ангажовање за 29 лица због повећаног обима посла.

Изменама Закона о буџетском систему које су усвојене 2013. године забрањено је запошљавање у јавном сектору до децембра 2015. године, а од тога су изузета независна регулаторна тела, с тим што њихов захтев за запошљаваје мора да потврди Административни одбор парламета.

Одбор је одбрио посланику ЈС Петру Петровићу да може да обавља још једну јавну функцију - председника Надзорног одбора предузећа "Инфостан", на коју га је меновао Привремени орган Београда 23. јануара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару